Beste ouders,

 

Het nieuwe jaar is al weer in volle gang met daarin weer veel leuke activiteiten op Eigen Wijs. We kunnen terug kijken op een heerlijk jaar met de kinderen en ons team. Een team waar we trots op mogen zijn! Lovende woorden kregen we ook van de trainster van de Kinderopvangacademie :

 

 

Ik vind het heel belangrijk om te noemen dat ik vind dat jullie een prachtig centrum zijn, van binnen en van buiten. Ik ben echt onder de indruk van de ruimte en de kwaliteit die jullie bieden. Van de liefde voor de kinderen en de inzet van het team.

 

Natasja de Kroon (orthopedagoog)

Kinderopvangacademie

 

 

We hebben als team veel geleerd van de cursus en vooral zijn we ons weer bewust van wat we onbewust eigenlijk allemaal al heel goed doen!
In februari gaan we met het hele team een workshop volgen van Tom van Zuuren (GZ psycholoog / Orthopedagoog en Hogeschooldocent) over veiligheid en hechting. In de maanden die volgen zullen onze eigen pedagogen Lieske en Yvonne verder werken in het team met het thema veiligheid en hechting.

Wij stellen u dit jaar weer in de gelegenheid om een 15 minutengesprekje af te spreken met de leidsters van de groep. De uitnodiging volgt later, maar de dagen zijn al wel bekend.

 


15 minuten gesprekjes

 

 


Dinsdag 19 april : Banjo
                                   TamTam
                               Tinkel

Donderdag 21 april : Tuba
                                   Toet
                                     Fidel

 

 

 

 

Een terug blik op 2015 :

 

Door het hele jaar heen hebben we diverse keren bezoek gehad van de dieren van Roels Beestenboel.
Kijk voor de dieren planning 2016 op de site www.eigenwijs-ede.nl. Komt uw kindje die dag niet spelen, dan bent u altijd van harte welkom om samen even te komen.
 

We hebben veel nieuwe liedjes geleerd tijdens de muzieklessen van muziekcentrum Harlekijntje die ook in 2016 weer de lessen zullen verzorgen.
De peutergroepen (en in 2016 ook de BSO) deden een workshop: "hoe ga je om met een hond". De baby's gingen snoezelen met hun ouders en de peuters met ouders bezochten op een zaterdagochtend speeltuin de Korenbloem. De Fidel-kinderen en ouders gaan eind januari van dit jaar wat leuks doen!
De jaarlijkse ouderavond staken we in een nieuw jasje en dat is erg goed bevallen. Er was keuze uit een 5-tal workshops en de opkomst was groot!
 

Maar het allerbelangrijkste zijn toch de dagelijkse activiteiten die het team elke keer weer weet te verzinnen en waarvan de kinderen genoten en veel geleerd hebben.
 

Op 12 september vierden we dat Eigen Wijs 20 jaar bestond, wat een prachtig feest hadden we! Natalie (leidster op Tinkel) was in november 2015 ook al 20 jaar van de partij!
 

Naast de traditionele Pieten kregen we dit jaar ook bezoek van Sinterklaas en was ook de peuterSint-avond weer een spannend feestje.
 

En traditie getrouw sloten we het jaar af met de Kerstman. Dit jaar door een geblesseerde Kerstman geen ritjes in de arrenslee, maar wel samen op de foto met het rendier. Zelfs in de hal vond het rendier het wel oke.

 

sint bij de baby\'sSint en Piet
bij de peutersen op Fidel

 

JAAROPGAAF

 

 

In de laatste week van januari krijgt u via de groep van uw kind de jaaropgaaf uitgereikt. Deze wordt eenmalig verstrekt en een copie is later alleen verkrijgbaar tegen betaling van 5 euro administratie kosten. Zorg dus dat u hem meeneemt en goed bewaart!

 

 

 

Waarschuwing

 

 

Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat bijna de helft van vingerverf niet voldoet aan de veiligheidseisen. Zo ontbreekt op een aantal etiketten een waarschuwing voor conserveermiddelen waar kinderen met een allergie gevoelig voor zijn.

Vijf producten voldoen niet aan de chemische eisen. De NVWA heeft de verkoop van de producten die niet aan de onderzochte veiligheidseisen voldoen verboden.
Op de site van NVWA is een lijst met merken en artikelnummers te vinden.

 

 
pret met dozenglijden en rijden
de herfst naar binnenuitstapje station

 

GEZONDE VOEDING

 

Op de laatste ouderavond gaf Kim van Leeuwen (dietiste en lid van oudercommissie 't Refrein) een workshop gezonde voeding. Hieronder de link naar de powerpoint presentatie van die avond.

 

 

/userfiles/file/workshop%20voeding%20EW%20nov15.pdf

 

 

workshop Bassieworkshop Kerstboom optuigen
workshop pepernoten bakkenworkshop kliederen

 

OPROEP

 

 

Oudercommissie 't Refrein is met spoed op zoek naar 1 of 2 nieuwe leden. Momenteel bestaat de OC uit 2 leden. Vindt u het leuk om mee te praten en te denken over allerlei zaken die van belang zijn binnen het kinderdagverblijf, stuurt u dan een mailtje naar info@eigenwijs-ede.nl

 

 

 

 

 

In 2016 zullen we 5 dagen gesloten zijn. Deze dagen worden niet in rekening gebracht omdat we uitgaan van 51 weken. Omdat we dit jaar 2 x een vrijdag gesloten zijn, krijgt iedereen die vrijdag als vaste contractdag gebruikt, 1 dag extra vrij te besteden. Er moet natuurlijk wel plek zijn op de gewenste dag en dat kunt u rechtstreeks bij de groep van uw kind navragen.

 

 

Sluitingsdagen 2016

 

 

 

Vrijdag 6 mei 2016 (dag na Hemelvaart)

Dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december 2016

 

 

 

Nieuw personeelsrooster voor Fidel

 

 

Binnen het Fidel-team gaan per februari een paar dingen wijzigen. Petra is zwanger en verwacht eind juni haar tweede kindje. Helaas heeft zij op dit moment bekkenklachten, waardoor zij voorlopig boventallig op Fidel werkt. Lieske gaat per februari 2 middagen minder werken op de groep, zodat zij meer tijd heeft voor haar taken als leidinggevende van het hele team.

Tirza Smit gaat de middagen van Lieske overnemen. Tirza heeft vorig jaar stage gelopen op Eigen Wijs en valt sindsdien in bij ons en heeft ook al diverse malen op Fidel ingevallen. Na een sollicitatie procedure hebben we Elke Utens uitgekozen om voor Petra te gaan invallen in combinatie met invallen op de andere dagen. Elke is bijna klaar met haar HBO studie Pedagogiek.

 

 

Het rooster vanaf 1 februari

 

maandag Yvonne Ellen Tirza Elke

dinsdag Ellen Tirza Lieske Kelly

woensdag Kelly

donderdag Yvonne Ellen Elke Tirza

vrijdag Yvonne Kelly

 

 

 


Voorstelstukje nieuwe BSO leidster Elke Utens

 

 

Hallo Allemaal,

 

 

Ik zal beginnen met mij even voor te stellen, mijn naam is Elke Utens en ik ben 20 jaar. Vanaf 1 februari mag ik met veel plezier iedere maandag en donderdag op de BSO groep Fidel gaan werken. Het kan zijn dat je me daarnaast op andere groepen tegen komt als invalster.

Samen met de kinderen en mijn collega’s hoop ik van iedere dag weer wat leuks te kunnen maken!

Naast dat ik vanaf 1 februari bij Eigen Wijs mag starten, start ik ook per 1 februari met het afstuderen van mijn opleiding. Ik volg in Nijmegen de hbo-opleiding Pedagogiek.

 

 

Mochten jullie nog vragen hebben, kom gerust naar mij toe!

 

Groetjes Elke.

 

 

 

 

 

Voorstelstukje nieuwe invalster Jeanine Vletter

 

 

 

Hallo!

 

Mijn naam is Jeanine en ik ben 21 jaar oud. Per februari kom ik in Ede wonen en ik heb hier erg veel zin in. De reden dat ik hier heen verhuis is dat ik ga samenwonen met mijn verloofde. Ik wil ook nog de opleiding Pabo gaan doen hier in Ede.

Ik heb mijn diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 behaald. En nu mag ik invallen bij Eigen Wijs.

Ik ben gek op spelletjes spelen en dit doe ik thuis ook erg veel. Ook ben ik graag actief bezig.  Als sport doe ik aan voetbal en ben ik van plan om te gaan turnen.

Mocht u nog vragen hebben voor mij, kom gerust naar mij toe!

Groetjes Jeanine

 

 

Stagiaires 2016 (per februari)

 

Toet Anouk Koudijs op maandag en dinsdag SPW4 2de jaars
Tinkel Lise-Lotte van Ek op maandag en dinsdag SPW3 1ste jaars

 

 

Agenda 2016

 

 

OPEN DAGEN 2016 :

 

-        zaterdag 21 mei van 10-12 uur

-        zaterdag 10 september van 10-12 uur

 

Roels BeestenBoel met diverse dieren

 

–       woensdag 17 februari : schaapjes en geitjes (hele dag)

–      donderdag 24 maart : kuikens (hele dag)

–      dinsdag 7 juni : ezel en pony (middag)

–      vrijdag 28 oktober : konijnen (hele dag)

–      dinsdag 13 december : Kerstman met rendier en arrenslee (15-17 uur)

 

Snoezelen met Tuba en Tinkel op ‘s Heerenloo

 

-     zaterdag in het voorjaar

-     zaterdag in het najaar

 

Peuterochtend met TamTam, Toet en Banjo kinderen

 

-      zaterdag in het voorjaar

 

Fidel ouder-kind activiteit : speurtocht in het donker

 

-       vrijdag 29 januari 2016 (18.00 tot 20.00 uur )

 

Algemeen

 

-       19 of 21 april 15 minutengesprekjes

-       algemene ouderavond in het najaar

      OPA en OMA dag 21 mei en 10 september 10-12 uur 

 

Harlekijntje muziek :

 

–    maandag 1 februari in het teken van de Nationale voorleesdagen

–    donderdag 3 maart met als thema Voorjaar

–    dinsdag 14 juni

–    vrijdag 26 augustus

 

 

 

Promotie filmpje Eigen Wijs

 

 

Binnenkort zullen twee studenten van de CHE op Eigen Wijs een promotie filmpje komen maken. Wij willen op deze manier deze 2 derde-jaars studenten de kans geven om te werken aan hun opdracht om een eigen bedrijfje te starten in het maken van promotie filmpjes. Graag horen wij van u als u niet wilt dat uw kind(eren) in beeld komt(en). Als het filmpje klaar is zal het eerst aan alle ouders verzonden worden, alvorens we het op onze site gaan plaatsen. Ook op dat moment kunnen er nog wijzigingen aangebracht worden. Welke 2 dagdelen er gefilmd gaat worden, krijgt u nog van ons door.