Beste ouders,

 

We hebben alweer verschillende leuke activiteiten gedaan dit jaar. Harlekijntje kwam al een paar keer langs voor muzieklessen en we hebben al heerlijk geknuffeld met de geiten, schapen en kuikens van RoelsBeestenboel. Kijkt u in de agenda op de site www.eigenwijs-ede.nl voor de andere data van de activiteiten van dit jaar. Als Roel er is met dieren op een dag dat uw kindje niet bij ons speelt, bent u van harte welkom om even te komen knuffelen. De muzieklessen zijn alleen bedoeld voor de kinderen die er die dag zijn. Een aantal leidsters uit het team heeft een cursus schminken gevolgd. Veel praktische tips gekregen en meteen de schminkdozen weer aangevuld.

 

Met de zomer in aantocht zou het fijn zijn als kinderen al met zonnebrand zijn ingesmeerd als ze gebracht worden. Scheelt ons een heleboel werk en dus meer buitenspeeltijd over!

 

Lieske werkt sinds begin dit jaar nog maar 1 middag op Fidel zodat zij wat meer tijd heeft voor haar leidinggevende taken en de pedagogische ondersteuning van het team. Tirza werkt nu op haar dagen. Elke en Farimah hebben een andere baan aangenomen en zijn niet meer bij ons werkzaam, helaas! We hebben daarom 2 nieuwe invalsters. Donnée van Wingerden en Saphira Bovenkerk. Donnée rond op dit moment haar studie SPH (Social Pedagogische Hulpverlening) af en Saphira heeft al heel wat jaren ervaring in de kinderopvang.

 

Af en toe zetten we een  SLOW pop langs de weg bij het hek. We hopen daarmee weggebruikers te attenderen op de kinderen en het feit dat je in de van Heutszlaan maar 30 km mag rijden!

 

Het terras boven heeft een superleuk klim en klauteropject, zie foto's verderop. Ook hebben we losse elementen ebij waarmee we de indeling elke keer wat kunnen aanpassen. Genoeg uitdaging weer voor de kleintjes. En zo leuk om te zien dat de kinderen zo ontzettend snel vooruit gaan op motorisch gebied.

 

Op Fidel wordt ook gepuzzeld met de inrichting van de ruimte. Er is een leuke knutseltafel bij gekomen, die goed gebruikt wordt. We zijn de knutselkamer aan het ombouwen tot snoezel/lees/rustige ruimte. De boekenplank is al klaar en ook de ledverlichting eronder valt erg in de smaak. Komende tijd gaan we verder met bekijken hoe we de kasten beter kunnen indelen.

 

De speelzaal boven heeft inmiddels ook net zo'n leuke lange tafel als beneden in de hal en ook daar zijn we bezig om te kijken hoe we het nog beter kunnen inrichten voor de 3+ groep en Fidel.

 

Graag willen van u weten wanneer uw kind in de zomer afwezig is in verband met vakantie. U kunt dit noteren op de groepsdeur, maar even mailen mag ook naar info@eigenwijs-ede.nl.
De mail met het vakantie rooster voor de BSO kinderen is inmiddels verstuurd. Reacties daarover kunnen naar lieske@eigenwijs-ede.nl

 

Veel ouders blijken het prettig te vinden als hun peuter buiten kan slapen. Met 1 slaapplek was dat niet altijd goed te realiseren. Sinds vorige week hebben we er 4 slaapplekken bij voor de peuters!

 

Zwanger? Plek nodig op een babygroep? We hebben voor een aantal dagen al een wachtlijst, dus snel aanmelden als u plek nodig heeft!

 

Als laatste wil ik iedereen vragen om goed op te letten dat er bij het verlaten van het terrein geen kinderen met u meelopen! Wilt u ook goed kijken dat voordeur, houten hek en ijzeren hek in het slot vallen?

de Fidel moestuin opening klim en klauter parcours terras baby groepen

Fidel uitstapje naar de molen peuterwandeling

 

Wie is de oudercommissie?

 

Ik ben  Kim van Leeuwen, 34 jaar en woon samen met Patrick. Wij hebben een dochter, Fenna,  die 2 dagen per week op Banjo speelt en vanaf juni naar Fidel zal gaan. Ons zoontje Ruben (bijna 1 jaar) knuffelt die dagen op Tinkel graag met de leidsters.

 

 

3 dagen per week werk ik als diëtist in mijn eigen praktijk “Voeding in de Praktijk” in Ede. Ik behandel hier mensen in alle leeftijden met de meest uiteenlopende voedingsgerelateerde vragen/problemen. Hierbij kun je denken aan overgewicht, hoge bloeddruk, suikerziekte, hoog cholesterol, maar ook het tegenovergestelde; ondergewicht en ondervoeding. Daarnaast ook bijvoorbeeld darmklachten, allergieën, eetstoornissen en COPD. Heel erg afwisselend dus en dat maakt mijn werk het allerleukst. Iedereen is anders, dus geen gesprek is hetzelfde.

 

Ik vind het leuk mijn kennis en interesse over voeding te gebruiken binnen de oudercommissie en Eigen Wijs te adviseren/mee te denken oer het voedingsbeleid.

 

 

Ik ben Alco Ausma, 36 jaar en getrouwd met Marjolein en we hebben twee kinderen. Roos is bijna drie en is een aantal weken geleden de grote zus van Sven geworden. Roos speelt op maandag (samen met Fenna) op Banjo en Sven gaat sinds februari naar Tinkel.

 

 

In het dagelijks leven ben ik commercieel manager bij BENU Direct. BENU Direct is een leverancier van medische hulpmiddelen zoals incontinentie- en diabetestestmateriaal. Samengevat maak ik afspraken met zorgverzekeraars over de wijze waarop wij deze materialen verstrekken. In deze functie is het belangrijk om samen te werken, te luisteren naar de wensen van onze klanten en continu onszelf te verbeteren. Een zeer afwisselende baan waarin geen dag hetzelfde is.

Door deelname aan de oudercommissie ben ik op de achtergrond betrokken bij Eigen Wijs en is dit meer dan alleen de plek waar Roos en Sven gaan spelen. Met mijn achtergrond hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan de oudercommissie en Eigen Wijs.

 

Wat doet de oudercommissie?

De oudercommissie heeft als doel de belangen van de kinderen en hun ouders zo goed mogelijk te behartigen en de ouders te vertegenwoordigen. We geven gevraagd en ongevraagd advies aan de directie over het kwaliteitsbeleid, zoals openingstijden, prijsstelling, veiligheid, voeding, pedagogisch beleid etc.

 

Dus wanneer je onderwerpen hebt waarvan je denkt dat de oudercommissie zich er eens over moet buigen, dan horen we dit graag!

 

Inmiddels is 't Refrein uitgebreid met 2 nieuwe leden die zich in de volgende nieuwsbrief zullen voorstellen.

 

Deze reportage laat in 30 minuten zien hoe wij denken dat kinderen leren. De reportage komt ook op onze site te staan.

 

 

http://demonitor.ncrv.nl/onderwijs/algemene-onderwijsbond-prestatiedruk-bij-kleuters-schiet-door

 

workshop schminken personeel resultaten workshop Kunst Fidel
muziek met Harlekijntje Fidel ouder-kind speurtocht

 

 

Gerda helpt Fidel bijna dagelijks met het ophalen van kinderen op school en stelt zich aan u voor :

 

 

 

Mijn naam is Gerda Nije en ik ben 66 jaar. Ik zal proberen om een kort overzicht geven van wat ik allemaal heb gedaan. Nadat ik mijn diploma had gehaald voor Kinderverzorging en ik te jong was om in een kindertehuis te werken heb ik eerst een jaar gewerkt in Duitsland waar ik op Amerikaanse en Nederlandse kinderen oppaste (mijn neef werkte bij de luchtmacht). Daarna ben ik een jaar naar Engeland gegaan als au-pair. De familie waarbij ik woonde had 3 kinderen, de 2 oudste zaten op kostschool zodat ik 's avonds vaak bij andere Engelse familie op de kinderen paste. In Engeland heb ik ook rijlessen gevolgd. Na Engeland ben ik naar de Marine gegaan als Marva en daar  2 1/2 jaar bij de NAVO gewerkt op kantoor, hier heb ik ook mijn rijbewijs gehaald. Via een uitzendbureau heb ik bij o.a Akzo, Melkunie en de Nobo gewerkt. 's Avonds  heb ik  regelmatig opgepast op de kinderen van mijn chef. Daarna heb ik  10 jaar gewerkt  bij Pronk Meubelagenturen en 's avonds oppassen op de kinderen van collega's. Na Pronk heb ik 14 jaar gewerkt bij  inkoopcombinatie Beco  bij de reclameafdeling. Mijn  collega begon een reclamebureau (Commotion Communicatie ) en bij hem heb ik 4 jaar gewerkt. Hij verhuisde naar Barneveld en ook ik ben in Barneveld gaan werken bij  Starfood Holland. Hier heb ik 10 jaar gewerkt.

In het week-end werkte ik soms in een restaurant, op de Hoge Veluwe  als ze een party hadden of in de bediening, of als ze hulp nodig hadden. Spijt dat ik altijd op kantoor heb gewerkt heb ik zeker niet, want ik heb nog regelmatig contact met mijn ex-collega's dus sommige ken ik al meer dan 50 jaar, en zijn we van collega's nu vrienden.

Nu ben ik met pensioen en wilde ik nog  wat doen en ben ik gaan werken voor een uitzendbureau speciaal voor 65 plussers, en doe ik wat ik eigenlijk wilde  met kinderen "werken" . Ook al zijn het geen tieners ik had niet gedacht dat het zo leuk zou zijn, soms vind ik het zelfs wel jammer dat ik ze niet langer mee maakt dan alleen dat ik ze ophaal van school.

 

Gerda                                             

 

 


MOESTUIN Fidel

 

 

Dit voorjaar zijn we gestart met een moestuin projekt. Ellen (van Fidel) heeft hiertoe het initiatief genomen en vertrekt regelmatig met wat Fidel kinderen naar de dr Hartogsweg om daar te werken in de moestuin. Maar ook gewoon lekker spelen in en om de moestuin is erg leuk!

De tuinen liggen aan de Dr. Hartogsweg nabij de Sysselt en de voormalige Enkafabrieken. Altijd leuk om ook in het weekend eens langs te gaan met uw kind(eren).

 

 

 

Traktatie op Banjo Traktatie ideeen

 

 

Uitbreiding vrij te besteden uren 2016

 

 

In 2016 zijn we gestart met het systeem waarbij iedereen 2% van de contracturen vrij te besteden kreeg. We hebben dat na het eerste kwartaal met de oudercommissie en het team geëvalueerd en natuurlijk ook de reacties van ouders daarin meegenomen.

 

Naar aanleiding daarvan hebben we besloten dat we voorlopig verder gaan met dit systeem, maar dat we de vrij te besteden uren uitbreiden met nog eens 2% per juli.

 

In totaal heeft iedereen in 2016 dus 4% vrij te besteden (naar rato van aantal maanden dat van opvang gebruik gemaakt wordt). Een extra dag aanvragen kan via de groep en de vrij te besteden uren worden automatisch verrekend met het tegoed. Als dat op is worden de uren op een aparte factuur in rekening gebracht. De leidster op de groep kan in het profiel van uw kind zien of er nog een tegoed open staat. We kunnen een week vooraf zeggen of er plek is op een aangevraagde dag. Dit kan meestal niet eerder omdat er op alle groepen ook flexkinderen ingedeeld moeten worden. Een flexplek geeft altijd garantie op een plek, ouders betalen daarvoor een ander tarief.

 

In het eerste half jaar extra gefactureerde uren kunnen niet worden verrekend met het nieuwe tegoed. 

 

Als vrijdag een vaste opvangdag is, dan hebt u er automatisch 11 vrij te besteden uren bij gekregen omdat we dit jaar 2 keer op een vrijdag dicht zijn.

 

Aan het eind van het jaar is er opnieuw een evaluatie.

 

 

Techniek....! Sorteren op kleur
Motoriek en samenspel Natuur, techniek, koud en plezier!

 

 

OPEN DAGEN in 2016

 

 

Op zaterdag 21 mei stonden onze deuren weer open voor iedereen die vrijblijvend een kijkje wilde nemen. Ook voor onze eigen ouders, kinderen en hun opa's en oma's stond de koffie klaar! We hebben erg veel enthousiaste opa's en oma's mogen ontmoeten. De mini kinderboerderij van Roels Beestenboel was er ook weer bij en de pony heeft weer heel wat ritjes gelopen.

Op zaterdag 10 september is er nog een OPEN DAG.

 

 

 

TE KOOP

 

 

In verband met de aanschaf van nieuwe kinderstoelen voor Tinkel hebben we nog 2 gebruikte kinderstoelen te koop. Ze zijn te bekijken boven in de hal bij de babygroepen.