Transparante communicatie door KidApp

 
De communicatie tussen uw kinderdagopvang en de ouders is vanaf nu een stuk gemakkelijker! Onze KidApp maakt onder meer het informeren van de ouders, het registreren van absentie en het inzien van kindspecifieke zaken erg eenvoudig.
 
Kinderdagopvang
Uw kinderdagopvang krijgt van ons een Androidtablet met daarop de KidApp. Hier kunt u eenmalig verschillende kindergroepen aanmaken en ook in overeenstemming met uw wensen de kleuren en stijl aanpassen. Vanaf dit moment kunt u op dit touchscreen aangeven welk kind aan- of afwezig is, maar u kunt ook bekijken of het kind een allergie heeft enzovoorts. Doordat de absentie online wordt bijgehouden zal er bij calamiteiten direct inzichtelijk zijn welk kind in welke ruimte is, of zelfs afwezig is. 
 
De KidApp staat in verbinding met de ouders. Dus u kunt eenvoudig berichten sturen naar ouders over bijvoorbeeld het gedrag van het betreffende kind. Dit kan een dagelijkse update zijn in plaats van het schrift, maar het kan ook gebruikt worden bij incidenten. 
 
Ouders
Ouders krijgen een app op hun smartphone, waarmee ze hun kind kunnen afmelden en de berichten van de kinderdagopvang kunnen lezen. Ook kan een ouder een vrij bericht sturen of een keuze maken uit standaard-meldingen als ‘kind komt iets later’ et cetera. Deze berichten komen weer binnen op de tablet van de opvang: een envelop verschijnt op de pasfoto van het kind, om wie het gaat. Klik de envelop aan en lees het bericht van de ouder. Hierop reageren, kan vanzelfsprekend ook. Ook kunnen ouders en opvang altijd terugbladeren in de oudere berichten, waardoor er een elektronisch archief wordt opgebouwd door de opvang.
 
De KidApp maakt de communicatie tussen de opvang en de ouders gemakkelijk en efficiënt!
 
10

 

 

 • 1 Betere communicatie met ouders
 • 2 Optimaal absentiesysteem
 • 3 Duidelijk inzicht in kindprofielen
 • 4 Gemakkelijk groepen overdragen
 • 5 Integratie van onder meer camara's of personeelsplanning mogelijk
 • 6 Lage aanschafprijs en maandlasten
 • 7 Hogere tevredenheid bij ouders en medewerkers
 • 8 Generieke hardware en bewezen technologie
 • 9 Standaard-modules beschikbaar
 • 10 Maatwerk-modules op verzoek te realiseren

 

 

Hoe werkt KidApp?

 

KidApp bestaat uit een Androidtablet, die volledig is ingericht voor intern gebruik. Zo kan een medewerker uitsluitend de KidApp-applicatie gebruiken en verder geen misbruik maken van deze tablet. U managet eenvoudig het aantal aanwezige kinderen, bouwt kinddossiers op en kunt zelfs een personeelsplanning toevoegen.


Het concept biedt een platform voor:

 • Communicatie (ouders voorzien van informatie,
  communiceren vanuit ouders, aanbiedingen sturen naar ouders)
 • Veiligheid (kind-absentie online inzichtelijk)
 • Kwaliteit verhogend (opbouw kinddossier en hierin terugbladeren, 
  persoonlijk plan per kind perfect kunnen afstemmen)
 • Bedrijfsprocessen (personeelsplanning, statistieken enzovoorts)
 • Marketing (deze innovatie zet uw kinderdagverblijf in een modern daglicht)

De uitvoering is degelijk en eenvoudig:

 • Centraal gehoste software
 • Gebruikmaken van standaard-tablets (Android of eventueel iPad)
 • Automatische updates van de nieuwste software (indien gewenst)
 • Volledig afgeschermde omgeving (fool proof)
 • Eenvoudige bediening (grote Nederlandstalige knoppen)

 

We merken dat er een dringende behoefte is aan de weergave van de functionaliteiten die KidApp haar cliënten biedt

Hierbij tonen wij u, in het kort, een lijst met deze mogelijkheden:

 

Profielen
Via een eenvoudige webmodule kunt u kinderen toevoegen aan uw database. Hier kunt u dingen noteren, zoals belangrijke telefoonnummers, informatie over allergie en daarnaast de dagen wanneer het kind afwezig is (zie presentie).

 

 

  Storytelling
Het is erg belangrijk aan de ouders te vertellen wat uw visie is, en hoe die in de dagelijkse praktijk terugkomt. Bent u vooral een biologisch verblijf, dan meldt u ouders eens per kwartaal wat er op het menu staat en waar die producten vandaan komen. Ook meldt u welk houten speelgoed er is aangeschaft. Iedere opvang moet de ouders goed informeren. Alleen dan worden de ouders blijvend bevestigd, dat ze een prima beslissing hebben genomen door juist voor uw kinderdagverblijf te kiezen.
   

Presentie
In de webmodule kunt u exact aangeven wanneer het kind aanwezig zal zijn. Hierdoor ziet u elke dag precies wie u kunt verwachten en op de dag zelf kunt u aangeven of zij ook daadwerkelijk aanwezig zijn. Dit wordt ook weer opgeslagen.

 

 

 

Entertainment
Op verzoek kan de KidApp ook worden ingezet als entertainment module. U bepaald welke filmpjes en spelletjes er opgeroepen kunnen worden, de leider van de groep heeft enkel keuze uit de door u vooraf geselecteerde films en spellen.

   

Cross-selling
Uw kinderdagopvang gebruikt de KidApp om de ouders van informatie te voorzien: een uitgelezen kans om die ouders ook te informeren over uw overige mogelijkheden, zoals een nieuw speelrek, nieuwe medewerker (plus foto), maar ook aanbiedingen voor pampers of kleding. Doordat u een collectief vormt, willen leveranciers u graag korting geven op zaken als pampers. Ouders betalen niets meer dan in de supermarkt, maar u maakt wel winst. Deze winst gaat weer naar een nieuw speeltoestel, waardoor de ouders deze winst graag aan u gunnen. Ook kunnen er eigen boekjes worden verkocht. Bijvoorbeeld boekjes met hierin de liedjes die vaak worden gezongen op uw KDV.

  Maatwerk
Op verzoek zijn veel toepassingen mogelijk. Denk hierbij aan het koppelen van de beveiligingscamera's vanuit het ‘vier-ogen-principe’ of het tonen van duidelijke tabellen of grafieken van absentie per groep en per medewerker. Ook kunnen wij aantonen hoeveel verschillende gezichten een kind ziet. Als dit boven de norm komt, zal het systeem een seintje geven aan het kinderdagverblijf. We kunnen ook uw personeelsplanning koppelen, waardoor u dit verouderde systeem kunt vervangen door de KidApp. Beeldbellen vanuit de ene ruimte met de andere ruimte binnen uw kinderdagverblijf is ook mogelijk. Eigenlijk te veel om op te noemen.
   

 

Overige publicaties

Het is voor ons erg eenvoudig om een selectie uit de informatie op de KidApp ook te tonen op uw website. Een nieuwtje plaatst u in KidApp en hiermee informeert u de ouders per direct, maar u plaatst het nieuws ook meteen op de website. Actueler kan niet.

 

Voldoet de website niet meer aan uw wensen? Wij realiseren tientallen unieke websites per jaar: allemaal met een eigen gezicht, geen eenheidsworsten. Informeer naar onze mogelijkheden! 

 

Ten slotte is het zelfs een optie om alle informatie per kind eens per jaar af te drukken in een eigen persoonlijk boekje. Hierin staat weer gelimiteerde informatie, maar het is een echt naslagwerk voor de ouders.

 

Werkwijze van KidApp:

1

Operationeel 

De tablets geven aan welke kinderen aanwezig zijn. Hier kunnen uw medewerkers ook kinderen afwezig melden, notities achterlaten voor de begeleiders van de volgende dag en snel de contactgegevens vinden van de ouders/verzorgers van het kind. Ook zijn zij in staat berichten te versturen naar de ouders/verzorgers.

2

Tactisch 

U heeft altijd inzicht in de presentie van de kinderen. Zo kunt u heel adequaat inspelen op de bezetting van het personeel, zodat u nooit te hoge personeelskosten heeft. Ook ziet u het gedrag van het kind in één oogopslag in het kinddossier, waardoor u ouders hierover kunt aanspreken.

3

Strategisch 

Hou ouders op de hoogte van de activiteiten van hun kind, stuur foto's en berichten. Daarnaast kunnen ouders gemakkelijk artikelen, zoals pampers of drinken, bestellen via uw systeem. Dat bespaart hen tijd en levert u omzet.

 

 

De 10 voordelen van KidApp                                                               

 

1 Betere communicatie met ouders

2 Optimaal absentiesysteem

3 Duidelijk inzicht in kindprofielen

4 Gemakkelijke overdracht groepen 

5 Integratie van onder meer camara's of personeelsplanning mogelijk

6 Lage aanschafprijs en maandlasten

7 Hogere tevredenheid bij oduers en medewerkers

8 Generieke hardware en bewezen technologie

9 Standaard-modules beschikbaar

10 Maatwerk-modules op verzoek te realiseren

 

 

 

Referenties

KDV Jennies Kindercentra
KDV Jennies Kindercentra
16/09/14 

Op de kinderdagverblijven van Jennies worden kinderen van 0 tot 4 jaar opgevangen in een veilige en vertrouwde omgeving. Ze kunnen samen spelen, zich ontwikkelen en het christelijke karakter roept voor het kind herkenning op met thuis.
 

Vanaf het najaar 2014 maken zij gebruik van KidApp op beide locaties. Cameratoezicht die gekoppeld is aan de app zorgt ervoor dat Jennies altijd voldoet aan het vier-ogen-principe. Wilt u eens een kijkje nemen op locatie? Bel ons voor de mogelijkheden: (0318) 20 02 11

KDV La Luna uit Delden
KDV La Luna uit Delden
16/09/14 

Kinderdagverblijf La Luna, gevestigd in Delden is een zelfstandig en kleinschalig kinderdagverblijf met een persoonlijke benadering en betrokkenheid. Zij bieden kwalitatief hoogwaardige en verantwoorde kinderopvang aan kinderen van 0 t/m 4 jaar.


Vanaf het najaar in 2014 zijn zij begonnen met de implementatie van KidApp. Wilt u eens een kijkje nemen op locatie? Bel ons voor de mogelijkheden: (0318) 20 02 11.


Nieuws

Goede reacties op eerste project
Goede reacties op eerste project
28/06/12 

Bij kinderdagverblijf Eigen Wijs draait KidApp vanaf de zomer van 2012 geheel naar wens. Hieronder vindt u een link naar een artikel dat verscheen in Ede Stad.

>> Eigen Wijs in de krant

 


Contact

 

 

Neem nu contact met ons op en bel (0318) 200 211.
Wij zijn gevestigd in het pand van Markinno,
Klinkenbergerweg 30, 6711MK te Ede.